Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (2024)

april 28, 2024 by Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (1) Friso in Letselschade, Nieuws

Columbus letselschade is een letselschadebureau met kantoren in Assen en Heemstede is door letselschade verzekeraar Unigarant in kort geding gedagvaard. Reden is de stelling van Unigarant dat Columbus Letselschade geen geschoolde letselschade juristen letselschadezaken laat behandelen. Daarnaast zou het het letselschadekantoor ontbreken aan specifieke expertise. Dit blijkt uit een bericht van rtv Drenthe.

Unigarant vraagt aan de rechtbank een verbod voor Columbus Letselschade om de komende 5 jaar geen letselschadezaken te mogen behandelen waarbij Unigarant als verzekeraar is betrokken. Wat is er aan de hand en waar moet je op letten als je letselschade aan een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval hebt overgehouden? U leest het in deze blog!

Wat wordt Columbus Letselschade verweten?

Columbus Letselschade wordt door Unigarant een aantal verwijten gemaakt. De advocaat van Unigarant, Martijn Lauxterman, verwijt Columbus letselschade dat zij:

  • niet bezig is met het vooropstellen van de belangen van letselschade slachtoffers
  • belangenbehartigers zijn niet juridisch geschoold en bezitten dus niet de vereiste expertise
  • een letselschade slachtoffer kan niet eenvoudig overstappen op een andere belangenbehartiger zoals een letselschade advocaat
  • slachtoffers van een ongeluk zitten “in de tang” bij Columbus letselschade
  • uitbetaling van letselschade bedragen dient op de kantoorrekening van Columbus letselschade te geschieden
  • Het uurtarief van € 305,00 wordt tijdens de behandeling van de letselschade zaak verhoogd
  • “De kosten worden door Columbus verrekend met voorschotten die voor slachtoffers zijn bestemd.”

Verweer Columbus Letselschade

Uit het bericht van rtv Drenthe blijkt dat de directeur van Columbus Letselschade het niet eens is met de stellingen van Unigarant. Gesteld wordt dat de directeur al ruim 20 jaar letselschade zaken behandeld en dat het juist Unigarant is die voor vertraging in letselschadezaken zorgt. De advocaat van Columbus letselschade stelt zich op het standpunt dat de verwijten van Unigarant niet voldoende zijn onderbouwd.

Volgens de advocaat van Unigarant is Columbus letselschade al in december 2023 gewezen op het voornemen van de schadeverzekeraar om geen dossiers meer te behandelen met het letselschadebureau. Zij eist dat alle nog bij Unigarant lopende letselschadezaken worden overgenomen door een ander letselschade bureau dan wel een letselschade advocaat.

Meerdere verzekeraars trekken handen van Columbus Letselschade af

Op de zitting bij de rechtbank gaf de advocaat van de verzekeraar ook aan dat zij niet de enige verzekeraar is die de handen van Columbus Letselschade aftrekt. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat het Nivré, een register van letselschade experts, aangeeft dat het aantal malafide letselschadebureaus de afgelopen jaren met maar liefst 25% is gestegen. Dit betekent dat er in de afgelopen 5 jaar 200 van letselschadekantoren zijn bijgekomen zonder de vereiste kennis op het gebied van letselschade!

Letselschade specialist is geen beschermd beroep

Het grote probleem in Nederland is dat letselschade specialist geen beschermd beroep is. Iedereen, jurist of niet, mag een letselschadebureau starten. Dit leidt tot schrijnende gevallen. Deze letselschade cowboys vragen hoge vergoedingen en leveren half werk af. Hierdoor krijgen letselschade slachtoffers niet de letselschade vergoeding waar zij recht op hebben. Maar ook wordt er ten onrechte gewerkt met no cure no pay of worden er hoge uurtarieven gevraagd die verrekend worden met voorschotten op een letselschadevergoeding of op de slotuitkering.

Door voornoemde praktijken is het letselschadeslachtoffer dubbel slachtoffer, van het hem of haar overkomen verkeersongeluk, arbeidsongeval of hondenbeet en van diens eigen belangenbehartiger. Een ferme aanpak is dan ook noodzakelijk en Unigarant lijkt de eerste verzekeraar te zijn die nu een letselschadebureau weert.

Waar moet je op letten bij een letselschadespecialist?

Gelukkig zijn er ook veel erkende letselschadebureaus en advocatenkantoren gespecialiseerd in letselschade. Maar waar moet je nu op letten bij een letselschade specialist? Hoe weet u zeker dat uw letselschadezaak wordt behandeld door een erkende en deskundige letselschadespecialist?

Er zijn in Nederland meerdere keurmerken, zoals het Nationaal Keurmerk Letselschade van de Letselschade Raad. Hier zijn met name letselschadebureaus lid van. Het Nationaal Keurmerk Letselschade geeft basisvereisten waar een letselschadebehandelaar aan dient te voldoen. Maar uiteraard wilt u bij het verhalen van letselschade de hulp van de beste letselschade advocaat. Deze vindt u bij de LSA, de Vereniging van Letselschade Advocaten.

De LSA heeft haar eigen keurmerk welke alleen een letselschade advocaat mag dragen die lid is van deze beroepsvereniging.

Gratis hulp bij letselschade

Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (5)Willem Nouris

09:03 11 Dec 23

Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (6)T.H.O

08:36 24 May 23

In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (7)silvana ijsendijk

17:27 18 Apr 23

Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (8)Björn Lanser

19:10 23 Feb 23

Gewoon top!

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (9)jakub jaszczuk

17:49 04 Jan 23

Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (10)elly uitslager

09:58 22 Oct 22

Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (12)C Ö

21:29 28 Apr 22

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (13)Tobias Moon

17:34 28 Jan 22

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (14)Roos van Winkel

10:19 09 Aug 17

Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Het LSA Keurmerk

Het LSA keurmerk is het hoogst haalbare keurmerk in Nederland voor een letselschade expert. De eisen die aan een letselschade advocaat van deze beroepsvereniging gesteld worden zijn hoog:

  • ten minste 5 jaar advocaat (ervaringseis)
  • gevolgd hebben Grotius opleiding
  • jaarlijkse opleidingseis
  • voldoen aan bijzondere vereisten ter waarborging kwaliteit

Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn meerdere advocaten aangesloten bij de LSA. Ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade werkt alleen voor slachtoffers en heeft alle kennis en kunde in huis om uw letselschade op een correcte wijze te verhalen op de aansprakelijke persoon of diens letselschadeverzekering.

Onze keurmerken

Brugman Letselschade advocaten is aangesloten bij diverse keurmerken. Het bewijs dat u bij ons te maken heeft met een betrouwbare en de deskundige belangenbehartigers!

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (15)

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (16)

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (17)

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (18)

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (19)

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (20)

Gratis juridische hulp van een letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke persoon of diens letselschade verzekering? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in!

Wist u dat u ons team van letselschade advocaten ook in de avond en in het weekend kunt bereiken? Telefonisch tot 22.00 uur en 24 uur per dag via whatsapp of mail.

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (21)

De heer mr. Brugman is de directeur van het kantoor en houdt zich als letselschade advocaat bezig met het verhalen van letselschade voor ondernemers en bij slachtoffers met zwaar letsel.

Mensen lezen ook:

  • Keurmerk letselschade
  • Keurmerk specialistenvereniging Orde van Advocaten
  • No cure no pay bij juridische hulp? Niet doen!
  • LSA-advocaat
  • Cowboys in de letselschade

april 28, 2024

Unigarant daagt Columbus letselschade voor rechter - Brugman Letselschade Advocaten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 5943

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.